Lovas mustra Földesen
2014-03-31 22:35:18

Lovas mustra Földesen

2006. október 08-án rendezték meg első alkalommal Földesen a Lovasmustrát és Fogathajtó versenyt. A település kulturális és hagyományőrző életébe egy új közösségmozgató rendezvényt hoztak létre. Az események megálmodója dr. Regéczy Zoltán, Mátravölgyi Zsolt és Pécsi Sándor, főszervezője pedig a Földesi 48-as Köregyesület. A szervezők kérték fel a Földesi Hagyományőrző Egyesület táncosait, hogy munkájukat segítve közösen bonyolítsák le ezt a nagyszabású programsorozatot.
Az egész napos rendezvénynek a Földesi Szabadidőközpont adott helyet, ahol szép környezetben lehetet gyönyörködni a fogatokban. A reggel érkező vendégeket a kézműves kirakodóvásár és a mezőgazdasági tárgyi kiállítás fogadta. A szervezők gondoskodtak arról, hogy minden olyan eszközt bemutathassanak, amit elődeink a ló erejével működtettek. A rendezvény külön érdekessége a tűzi kovács bemutató, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a régi kor kovácsmesterségébe.
A délelőtt második felében csikósbemutató majd a fogathajtó verseny szórakoztatta az érdeklődőket. A rendezvénynek a vendégek is részesei voltak, hiszen az ő szavazataik alapján választották meg a legszebb fogatot.
A nap záróeseménye a felvonulás és a díjak átadása volt. Külön említést érdemel, hogy a regisztrációs lapok és a jegyeladások alapján több mint 2500 fő vett részt az egész napos bemutatón.
A nagy érdeklődésre való tekintettel reménykedünk a folytatásban is.led aquarium lights Munkájukhoz kívánunk további sok sikert.

/A Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület/