Télbúcsúztatás a Szélrózsában
2015-03-01 06:02:28

Télbúcsúztatás a Szélrózsában

A nemrégiben átadott Kállay házban tartotta a Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület I. Hagyományőrző Farsangi Napját, 2015. február 21-én. Színes programokkal és kézműves foglalkozással várták a kicsiket és a nagyokat.

Gyönyörű Zsigmond az egyesület elnöke tartott előadást a farsangi szokásokról,led light bulbs majd a táncegyüttes állandó zenekara a Szeredás Népzenei Együttes húzta a talpalávalót. Farsangi szokásokat mutatattak be, mint az alakoskodó játékok, melybe a gyerekeket is bevonták. Ezután az udvaron folyt tovább a hagyományőrzés, a tél halálát szimbolizáló szalmabábu égetése történt, zeneszóval és kolompokkal. A résztvevők egy kisebb papírra írtak olyan rossz dolgokat, melyeket szeretnének távol tartani maguktól és a szalmabábura szúrták, így égették el. Miután elbúcsúztak a téltől, és elűzték a rossz szellemeket, forró tea és lekváros fánk várta az érdeklődőket a Kállay házban. A kézműves foglalkozáson az egyesület tagjai segítségével termésekből kirakott asztali díszt, rongybabát, bőrből készült szütyőt és busóálarcot készíthettek a gyerekek és felnőttek. A nagyteremben ez időben pedig különböző ügyességi játékokban lehetett részt venni. Fánkevő verseny és táncház zárta ezt a télűző napot.

/Sári Melinda Katalin/

< 2017 Október >