Adventi programok Földesen
2015-02-28 11:54:17

Adventi programok Földesen

A Bihar Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület BIHAR – SÁRRÉT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának LEADER Intézkedési terv 3. számú „Települési kulturális értékek, hagyományok bemutatására szolgáló vidéki rendezvények megvalósításának, a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések, eszközbeszerzések és marketing tevékenységek, valamint táborok megrendezésének és marketingjének támogatása” HVS intézkedése keretében Földes Nagyközség Önkormányzata rendezvénysorozat megvalósítására pályázott. A rendezvénysorozat egyik programjaként valósult meg Földesen az Adventi Gyertyagyújtás - Karácsonyi Forgatag elnevezésű rendezvény 2014. december 07-én, mely az adventi várakozás alkalmából nyújtott lehetőséget arra, hogy a település apraja-nagyja együtt készüljön a Karácsonyra.

A rendezvény első programeleme a legfiatalabb korosztálynak szóló karácsonyi játszóház volt, ahol kicsik és nagyok, gyermekek és szülők is találtak kedvükre való elfoglaltságot. A szülőkkel érkező gyermekek és a kisebb baráti társaságok közös, alkotó tevékenysége meghitt hangulatot teremtett, ahol szebbnél szebb adventi koszorúk, asztaldíszek, karácsonyi képeslapok és karácsonyfadíszek készültek el. Ezt követően a Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület játékos előadással szórakoztatta a vendégeket, ahol a betlehemi szokásokat mutatták be a nagyközönségnek. 

A délután folyamán kiállítás keretében voltak megtekinthetőek a „Karácsonyi varázslat” rajzpályázat legeredményesebb alkotásai, melyet az általános iskolás gyermekek készítettek.

Késődélután a Bigyóka Produkció jóvoltából egy interaktív gyermekelőadás keretében találkozhattak az érdeklődők a Mikulással és a hóemberrel, akik vicces, elgondolkodtató szituációkat kreálva szórakoztatták a gyermekeket. Mindeközben a látogatók meleg teát és karácsonyi aprósüteményt kóstolgathattak, mielőtt meggyújtásra került az adventi koszorú második gyertyája. Az adventi gyertyagyújtás ezen a napon két kisgyermeknek okozott felhőtlen boldogságot, akiket tanulmányi eredményük és közösségépítő tevékenységeik alapján kértek fel a gyertya meggyújtására, mintegy kitüntetésképpen.

A nap programjait a Szeredás Népzenei Együttes koncertje zárta,automotive led lights akik az ünnepi hangulatot tovább fokozva bírták közös éneklésre a közönséget.

A Karácsonyi vásár egész nap nyitott volt a látogatók számára, akik a helyi és környékbeli kézművesek, civil szervezetek portékáit vásárolhatták meg szeretteiknek.< 2021 November >
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Újra kérjük önöket az adóbevalláskor ajánlják fel adójuk 1%-át a Szélrózsa Hagyományőrző Egyesületnek!

Adószámunk: 18990016-1-09.
Támogatásukat köszönjük!