Vendégszereplés Romániában
2014-03-31 22:55:51

Vendégszereplés Romániában

Az együttest felkérte Bihartorda önkormányzata, hogy szerepeljen 2014.03.29-én Aranyostordán a „Magyar Nap” elnevezésű rendezvényen. A három „torda” település (Aranyostorda, Bihartorda, Torontáltorda) évek óta baráti kapcsolatot ápol egymással.Longines Replica

Megérkezés után köszöntötték a részvevő települések vezetőit, majd egy finom ebéddel kedveskedtek. Az előadást a város színháztermében rendezték meg, ahol a közel 4 órás műsorban helyet kapott vers, ének, tánc és gimnasztikus bemutató is. Felléptek a város helyi iskoláinak tanulói, Kiskunfélegyháza, Torontáltorda, Hódmezővásárhely és Földes táncosai. Szinte minden csoport készült valamilyen hagyományőrző tánccal.

A csoport 8 fővel ment el a rendezvényre. (Bene Antós Enikő, Bíró Tamara, Cseke Renáta, Sári Melinda, Weinhardt Erzsébet, Borbély László, Kiss László, Nagy Gyula) Fél órás műsorral készültek, melyben helyet kapott többek között szilágysági, somogyi és hajdúsági táncok, valamint citerával kísért somogyi ének is. A műsort hatalmas tapssal jutalmazták.

Másnap reggelit követően meghívást kaptunk az aranyostordai sóbányába, egy körsétára. Idegenvezető közreműködésével nézhettük meg a szebbnél szebb tárnákat és az azokban kialakított létesítményeket.

Köszönjük a lehetőséget és szereplést. Reméljük a közeljövőben újra lehetőséget kapunk hasonló fellépésre.

/Borbély László/

< 2018 Május >