A krasznai tánctábor
2014-03-31 22:49:20

A krasznai tánctábor

2010  augusztus 1. a kora délutáni órákban a kiváló Keleti-parti után útnak indultunk  Krasznára mely a Szilágyság szívében helyezkedik el Szilágysomlyótól délre. tagsea.pl Kissé megfogyatkozott „csonka” csoporttal mentünk. Az úton nagyon jól éreztük magunkat főleg a gyönyörű táj adta szépségek miatt mely miatt többször le-leesett az állunk. De voltak árnyoldala is az útnak olyan helyeket láthattunk melyet még a legdurvább filmek sem ábrázolhatnak.
Még az nap megérkeztünk a Tábor helyszínére mely egy 1  hektáros területen elterülő táncövezet volt. Ott megtaláltunk mindent: pajta, csűr, fürdő és mellékhelyiség valamint a főnöki lak mely a legmagasabb helyen terült el. Este táncházat tartottak a szokásos 20-24 óráig ahol a szilágysági táncok alaplépéseit leshettük el. Majd utána a vállalkozó kedvűek részt vehettek a szokásos éjféli filmvetítésen. Másnap reggel 7-kor volt az ébresztőnk, amit egy kellemes reggeli követett. Ezek után délig tartó tánctanulás folyt két helyen, amit fél órás közös éneklés zárt. A megérdemelt ebéd mély álomba ringatott volna mindenkit, ha nem kezdődött volna a 2 órai külön fiú és lány tánctanítás ami „csupán” 1 órás volt. Hétfőn zsibait táncoltunk kedden pedig a szilágysági verbunkkal ismerkedtünk meg a délutáni tanítások során. Ezek után minden nap szabadfoglalkozások kézműves íjász népi játékok … és még sorolhatnám a rengeteg programot, melyeket érdemes volt kihasználni.
Kedden az ebéd után csoportunk egy részétől sajnos meg kellet válni.automotive led lights A kellemes délutáni zuhéban egy meg nem nevezett táncosunk (Pocej) elkezdett a felázott agyagos talajon csúszkálni melynek hatalmas sikere volt mindenki körében s követői is szép számmal akadtak, ami után szerintem nem nagyon volt száraz ember kinek a szeme kinek a ruhája nem marad úgy. De mi folytattuk tovább a kemény munkát és a fáradhatatlan borfogyasztást melyből igen szép mennyiséget termeltünk be de ez nem látszott meg szinte senkin mert a táncház kihozta belőlünk. Az esti táncos összejövetelek összességében nagyon jól teltek mindenki nagyon élvezte a táncot vagy más fiúk és lányok társaságát…. .
A szerdai nap volt a pihenőnap itt a reggeli után buszra szálltunk és egy közeli strandra mentünk ahol nagyon jól éreztük magunkat az esős idő ellenére. Itt ebédre pizzát kaptunk melyet maradéktalanul feléltünk. Kaja után újabb táncosok hagyták el a csoportunkat, de még néhányan így is maradtunk. Késő délután visszatértünk a szállásra ekkor már ragyogó napsütés várt bennünket és annak a tudata, hogy este hatalmas retro-party-ban élhetjük ki legvadabb vágyainkat . Ebben a buliban mindenki felszabadult volt lehullottak a gátlások: ki ismerkedett, ki elaludt , ki végig tudta nézni a filmet….
Csütörtökön még részt vett a bandánk maradék része a reggeli táncon és még az ebéd előtt eltávozott. Összességében mindenki nagyon jól érezte magát és hasznos dolgokat tanulhatott meg. Jövőre is szeretnénk menni,everlongines már a teljes csoporttal és teljes hétre, hogy minden pillanatát kiélvezhessük ennek a csodálatos helynek.

/Kenyeres Sándor/

< 2018 December >