Dörgicsei István a király
2014-03-31 22:48:21

Dörgicsei István a király

A Kabai Nyári Színházzal hosszas próbák után kialakult „A csapat” mely elnyerte a Dörgicsére való utat. Itt voltak újoncok, ”veterán” szereplők és Szélrózsások, akik szívvel-lélekkel készültek a műsorra és ennek meg is lett az eredménye.
2010. július 17. indultunk délelőtt 9-kor a Kabai buszpályaudvarról. Indulás előtt megkapta mindenki az egyen pólóját és ezek után „légkondicionált” buszunkkal elindultunk 7 órás utunkra. A fárasztó út nagyon jó hangulatban telt el, sokat énekeltünk és beszélgettünk. Délután 4 körül foglalhattuk el szállásunkat mely után egyből Dörgicsére vezetett utunk, ahol feltérképeztük az előadás helyszínét. Testileg, lelkileg felkészültünk a nagy megpróbáltatásra. Az előadásunk a közönség visszajelzése alapján szinte tökéletesnek volt mondható. (Ezt 400 ember véleményéről tudtuk lekövetkeztetni). A házigazdák egy helyi vendéglőben láttak el minket nagyon finom ételekkel, s italokkal. Borkóstoláson közös éneklésen és táncon is részt vettek a vállalkozó kedvű emberek. Utána visszatértünk a szálásunkra és ott folytattuk a bulizást, nagyon jól egészítettük ki egymást és szoros kötelékek születtek egyes emberek között.
A társaság nagy része aludni tért az ágyába, ki a sajátjába, ki a máséba. Az alvás egész nyugodtra sikerült volna, ha a medve üvöltés és egyes emberek buzgósága nem zavarta volna meg (írói megj.: erről pontosabb felvilágosítást Tanka Zsolttól illetve Kenyeres Sándortól kaphat).
A reggelünk kissé esősre sikerült, de a javuló időjárás kellemessé tette a Balaton langyos vizébe való szórakozást. 3 óra körül megkezdtük visszafele utunkat mely kissé hangulatszegényebbé sikeredett, mint odafele. Persze a végére ismét visszaköltözött belénk a vidámság és újabb dalolások szakították meg az aludni próbálók álmát. De végre sikeresen 22 óra tájékán megérkeztünk Kabára vidáman és kissé szomorúan kezdtük meg búcsúnkat.
Összességében tökéletes hétvégét töltöttünk melyet egy hétköznappal is összecsatolhattunk volna. A házigazdák nagyon kedvesek voltak és a táj is gyönyörűnek bizonyult a nap 24 órájában.
Reméljük, hogy ez a kellemes hétvége csupán egy sorozat kezdete és a szeptember 04-i fellépés Koltó (Coltău) –n legalább ilyen jól sikerül!

/Szabó Máté László és Kenyeres Sándor/