Két nap Szerbiában
2014-03-31 22:44:52

Két nap Szerbiában

Bihartorda meghívására 4 táncospár utazhatott ki Szerbiába a „Három Torda találkozóra”

A Szélrózsa Táncegyüttes 8 tagja utazott el, hogy képviselje Magyarországot a találkozón. A települések Torontáltorda (Szerbia), Aranyostorda (Románia) és Bihartorda képviselői, csoportjai érkeztek a házigazda szerb faluba, hogy első napon egy közös istentiszteleten vegyenek részt. Este közös gálaműsoron mutatta be minden település a tudását. Az estét egy kellemes vacsora zárta.
Másnap reggel a főtéren március 15-ei megemlékezés, kopjafaállítás és koszorúzás keretein belül került sor a művészeti csoportok fellépésére. Sólyom László köztársasági elnök köszöntő beszédet mondott, melyet élőben hangfelvételről mi is hallhattunk.
A két nap érdekessége, hogy a Duna Televízió élőben közvetítette és sugározta az eseményeket. A rendezvényen tiszteletét tette Csontos János országgyűlési képviselő, aki két huszártársával érkezett.
A vendéglátás nagyon jó volt, az emberek ott is közvetlenek és segítőkészek voltak. Köszönet érte. Reméljük a későbbiekben ismét találkozni fogunk.
(Résztvevő táncosok: Domokos Ildikó,led light bulbs wholesale Gut Renáta, Szatai Evelin, Urbán Éva Borbála, Borbély László, Kiss László, Szabó Máté László, Veress Péter János)

Borbély László